Athletes in Action stuurt 350 jongeren naar Afrika

5 april 2010

Athletes in Action gaat van 23 juli tot 11 augustus met meer dan 350 jongeren naar Afrika. Op tientallen projecten in Zuid Afrika, maar ook in Ghana, Sierra Leone, Oeganda, Botswana, Togo, Liberia, Ethiopië, Kenia, Malawi en Zimbabwe. De jongeren zullen actief samenwerken met kerken om door middel van sport contact te leggen om zo over Gods liefde te vertellen.

Er zullen veertig projecten zijn, waarvan het grootste deel in Zuid-Afrika, onder de noemer Road2Africa. Dit maakt Road2Africa het meest grootschalige project ooit van Athletes in Action (AIA) Nederland. Door de samenwerking met kerken wil AIA zorg dragen voor een goede nazorg en een doorgaande ministry in de bezochte gebieden.

De jongeren zijn ingedeeld in teams van ongeveer 10 mensen onder aanvoering van 2 teamleiders. In het weekend van 23 t/m 25 april hebben veel van de teams hun eerste voorbereiding gehad tijdens het AIA voorjaarsevent op de Kroeze Danne in Delden. De komende maanden zullen de jongeren verder toegerust en getraind worden om er op uit te gaan door onder andere  een trainingsdag, teammeetings en het voorbereidingsevent in de zomer. Vanuit AIA krijgen de jongeren trainingsmateriaal waarmee  de jongeren zowel geestelijk als praktisch voorbereid worden op hun project.

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

De websites van Agapè maken gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn