Hemelvaartsevent: Gaan voor Go(u)d in je leven

15 april 2010

“Ik vind het tof om te komen, want bij jullie kan ik tenminste spelen zonder ruzie”, Martin Kristelijn, teamlid van het stadsteam, noemde mij dat hij dit regelmatig van kinderen en jongeren hoort. Een vrucht van het werk, wat een betrouwbare basis legt om te spreken over de echte Vredevorst.

Met Hemelvaart organiseren we het event ‘Gaan voor Go(u)d’. Met een hele hoop sporters, medewerkers, vrijwilligers en kerken willen we jong en oud in de wijk bereiken. In samenwerking met Serve the City en lokale kerken en christenen worden tijdens het Hemelvaartsevent verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals: sport en spel, drama en muziek, koken en eten…. van alles! We houden een uitje voor een jongensgroep samen met hun ouders. We hopen dan ook iets van de liefde van Jezus te kunnen delen met de ouders. Op de laatste dag komen we met alle clubs bij elkaar in een grote sporthal – Pier 80 – waar een groot zaalvoetbaltoernooi gehouden wordt en voor de kleintjes een kidsclub. In het pand van Robert en Elles in Bospolder zal er worden gekookt met de meiden. Tijdens het Hemelvaartsevent bereiken we honderden mensen en tegelijkertijd verdiepen we onze relatie met onze 60 vaste contacten.

Het werk uitbouwen
Tot aan de zomer staan in de wijk heel wat activiteiten op stapel. We organiseren gevarieerde activiteiten om zo op verschillende manieren de relaties te versterken. De rode lijn zijn de wekelijkse clubs waar we de kinderen en jongeren ontmoeten. Naast de bekende knutselclubs voor de kinderen, hebben we voor de wat oudere jongens een zaalvoetbalclub,  een groep jongens met Antilliaanse, Surinaamse en Turkse achtergrond. We trainen naast fysieke ook mentale eigenschappen aan de hand van bijbelse principes. Met tienermeiden praten we wekelijks over dingen die hen bezighouden.

Educatieve uitstapjes
Naast de wekelijkse ontmoetingen met de kinderen willen we graag twee maal per jaar een educatief themapark bezoeken. Dat heeft verschillende redenen. Wij denken dat het belangrijk is de jongeren een bredere kijk op de wereld te bieden, dan dat ze vaak van huis uit meekrijgen. De andere setting zal ook een positieve invloed hebben op de onderlinge band, waardoor er meer een clubgevoel kan ontstaan.

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

De websites van Agapè maken gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn