Agapè organiseert Vader- & Dochterweekend

4 oktober 2011

Wanneer neem je als vader nu eens extra tijd voor je tienerdochter? Het is geen onwil, maar in de praktijk komt het er vaak niet van. Voor vaders en dochters die samen iets in te halen hebben, organiseert Agapè in november een speciaal weekend. De afwisselende en verrassende activiteiten zijn er op gericht om elkaar beter te leren kennen en de relatie te verstevigen.

In Voorthuizen gaan ze samen de uitdaging aan met grappige, serieuze en ontspannende activiteiten die voor beiden leuk zijn. Zo is er bijvoorbeeld de trust-your-daughter-experience, waarin de vaders hun dochters nog meer leren vertrouwen. “Want ga maar eens geblinddoekt bij je dochter achter op de tandem zitten. Reken maar dat dat eng is,” lacht Gerrit van Wijngaarden, een van de organisators. De test ‘Hoe goed ken ik mijn vader/dochter?’ is voor veel deelnemers een echte eye-opener, soms confronterend, vaak hilarisch.

Er is ook tijd om met elkaar te praten over het geloof en samen te bidden. Er zijn workshops over meidenzaken, terwijl de vaders met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen als opvoeding. Een van de sprekers is de orthopedagoog Bert Reinds, die op een pakkende en humoristische manier handreikingen biedt voor de versterking van de vader-dochterrelatie. Muziek en lekker eten zorgen nog eens voor extra plezier en sfeer.

Vaders die een zelfde ervaring met hun zoon willen meemaken, moeten nog even geduld hebben. Het weekend van november is voorlopig de laatste onder de vlag van Agapè. Wel gaan de weekenden zelfstandig door: het Vader- & Zoonweekend staat gepland voor 1-3 juni 2012.

Vader Hans vertelt: “Ineens is er tijdens zo’n weekend tijd om met elkaar over wezenlijke zaken te praten en samen leuke dingen te doen. We kijken allebei met plezier op dit weekend terug en blijven investeren in onze relatie. Ik moet zeggen dat je hier steeds weer voor moet kiezen, want voor je ‘t weet ben je weer door allerlei andere zaken in beslag genomen.”

Iris vertelt: “Het leukst van het weekend vond ik het diner samen. Ik wil andere meiden aanmoedigen om eens een weekend met hun vader op stap te gaan omdat het superleuk is om een keer mee te maken en je de kans hebt om je vader beter te leren kennen!”

Algemene informatie:
Leeftijd dochters: 13-17 jaar
Prijs: 2 x € 125,-
Locatie: Conferentiecentrum ‘Het Witte Huis’ in Voorthuizen
Meer informatie en opgeven naar info@agape.nl | (0343) 41 57 41.

7 reacties

Petra den Drijver 2 november 2011 (13:09)

Ik begrijp dat er van 1 – 3 juni weer een vader – zoon weekend staat gepland. Is dit ook in Voorthuizen. Wat zijn zoal de activiteiten die gaan plaats vinden? Is dit voor zoons van 13 – 17 jaar? Vanaf wanneer en hoe kan er opgegeven worden?

Agapè Nederland 2 november 2011 (15:57)

Beste mevrouw den Drijver,

Die informatie hebben we momenteel nog niet. Wel zeker is dat dit weekend niet meer door Agapè georganiseerd wordt. Onder welke naam de activiteiten verder gaan is nog niet bekend. Wanneer er meer informatie is, hopen we hier een berichtje over te plaatsen.

Wim van Manen 28 januari 2012 (11:46)

Graag info m.b.t. vader zoon weekend 2012

Rien Zorge 17 februari 2012 (20:06)

Wij vernemen graag of er van 1-3 juni 2012 een vader-zoon weekend wordt georganiseerd.

Agapè Nederland 18 februari 2012 (14:24)

Omdat deze weekenden niet meer door Agapè worden georganiseerd, duurt het wat langer voordat we u die informatie kunnen geven. Maar we zijn inmiddels achter de informatie aan.

Gerrit 20 februari 2012 (12:36)

De Vader-zoon en Vader-dochter weekenden blijven bestaan. Alleen niet meer onder de vlag van Agapè.
Er wordt nu gezocht onder welke stichting deze weekenden in de toekomst georganiseerd gaan worden.
Ondertussen neemt stichting CVTT Change even de verantwoording voor de komende twee weekenden op zich. De inhoud en de organiserende teams blijven hetzelfde.

Het eerstvolgende Vader-zoon-weekend wordt gehouden van 22-24 juni 2012 in het Witte Huis te Voorthuizen.
Het eerst volgende Vader-dochter-weekend wordt gehouden van 14-16 december 2012 ook te Voorthuizen.

Informatie en opgave bij gerritvw@discovery.nl
035-7507795

Frank Korevaar 7 april 2012 (20:41)

Dag Gerrit, is het al mogelijk om me samen met onze jongste dochter (Nienke) op te geven voor 14-16 december 2012?

Hart.groeten,
Frank Korevaar

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

De websites van Agapè maken gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn