Athletes in Action actief in London tijdens Olympische Spelen

26 januari 2012

Met nog exact een half jaar te gaan tot de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen op 27 juli, begint het sportenthousiasme vanuit Engeland zich langzaam te verspreiden over de rest van de wereld. Tijdens die Spelen zendt sport- en evangelisatieorganisatie Athletes in Action honderden jongeren uit naar grote steden in Europa. De jongeren gaan van 16 juli tot en met 5 augustus door middel van sport hun geloof delen onder de noemer HeartBeat Europe: Move the City. Naast Londen zijn er ook sportteams actief in onder andere Barcelona, Rome en Tallinn.

AIA werkt in Londen samen met More Than Gold, een samenwerking tussen kerkverbanden en christelijke organisaties die kerken ondersteunen om gebruik te maken van de aandacht voor sport. Athletes in Action traint ongeveer 30 van deze kerken in sportevangelisatie en zal zelf met de sportteams lokale kerken dienen door met deze kerken in hun omgeving te sporten.

De teams (van 8 tot 10 jongeren) gaan voornamelijk aan de slag in verschillende achterbuurten van Londen, onder andere in een aantal wijken die getekend zijn door de rellen van zomer 2011. Door te sporten wordt contact gelegd met wijkbewoners en straatjongeren. Op deze manier kunnen de sporters op een ongedwongen vertellen van hun relatie met God.

Rik Horstman, leider van Athletes in Action, legt uit waarom AIA voor Londen en de steden van Europa heeft gekozen: “Een hoofdstad, een grote stad heeft veel invloed in zijn omgeving of in zijn land. Het is voor veel mensen ‘the place to be’, een plek van dynamiek, trends en snelheid. Tegelijk is het een plek van gebroken dromen en beschadigde levens. Wij geloven dat God ons roept om daar aanwezig te zijn en kerken te helpen op een laagdrempelige manier het evangelie aan jongeren in hun omgeving te vertellen. Niet door eenzijdig te preken, maar door contact te leggen en relaties aan te gaan. Overal in Europa, overal in de stad zijn trouwe christenen bezig om het verschil te maken in hun omgeving. AIA wil met hen samenwerken.”

2 reacties

Wout van Haften 9 april 2012 (14:12)

In 1972 ging ik met 150 deelnemers namens CCfC naar Munchen voor evang.werk.
Ik heb daarvan een terugblik geschreven en wil dat uitgeven in boekvorm (A5 formaat, ca 50 blz) Is daarvoor interesse? Mogelijk kan het jullie werk in Londen in de aanloop ondersteunen.
Ik heb overigens nog geen uitgever.

Agapè Nederland 10 april 2012 (09:30)

Beste meneer van Haften,

Hierover kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen. Het nummer van Athletes in Action is: (050) 54 927 15.

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

De websites van Agapè maken gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn