Actie onder CHE-studenten voor Hart van Pasen

29 maart 2012

Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) ondersteunen met groot enthousiasme de actie Hart van Pasen. Dat bleek vandaag toen er op de hogeschool 2500 exemplaren werden uitgedeeld van de Oscar-genomineerde korte film “De Brug”.

Pasen is het belangrijkste feest voor christenen. Maar voor niet-christenen moeilijk te begrijpen. Waarom is Goede Vrijdag “goed” als er iemand moest sterven? Hoezo opstanding uit de dood?

Het CHE-bestuur stelde de film “De Brug” (€ 2,99) gratis beschikbaar aan de studenten. Daarmee wil het bestuur hen aanmoedigen de film te bekijken met niet-gelovige vrienden, om zo het paasverhaal duidelijker te kunnen uitleggen.

De film maakt deel uit van de actie Hart van Pasen, een initiatief van de evangelisatiebeweging Agapè. “De Brug” vertelt het aangrijpende verhaal van een brugwachter, die een aanstormende trein met honderden passagiers redt, ten koste van het leven van zijn zoon. Het verhaal brengt op levendige wijze het grootste offer van liefde, opoffering, hoop en vergeving in beeld.

De CHE-studenten toonden veel enthousiasme voor de actie. “Ik ben heel benieuwd naar de film en wil hem bekijken met mijn kamergenoot die niet gelooft, maar wel geïnteresseerd is,” zegt studente Judith. En Mark: “Ik wil hem vertonen op de jeugdgroep in onze kerk.”

Agapè Media heeft een website ontwikkeld met meer informatie over het paasfeest, www.hartvanpasen.nl. Op deze website wordt ook een laagdrempelige cursus aangeboden. Zo kunnen zoekers anoniem kennismaken met wat Pasen inhoudt.

Vanmorgen werden de CHE-studenten ook door Agapè-medewerkers uitgedaagd hun getuigenis te publiceren op me.jesus.net. Hierop kunnen gelovigen heel eenvoudig een eigen profiel aanmaken en worden ze geholpen ‘hun eigen verhaal met God’ te beschrijven

De website maakt deel uit van de internetstrategie van Agapè, die weer een onderdeel vormt van het wereldwijde netwerk Jesus.net. Via deze aanpak worden zoekers geholpen om steeds meer over God en geloof te weten te komen en worden ze uiteindelijk geleid naar de plaatselijke kerk.

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

De websites van Agapè maken gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn