Wat we doen met giften

Agapè vindt het belangrijk om open en eerlijk te communiceren over wat we doen met het geld dat we ontvangen. We voelen ons verantwoordelijk voor het geld dat we tot onze beschikking krijgen. Per euro die Agapè ontvangt hoort ongeveer één persoon het Evangelie. Agapè kent drie soorten giften:

Giften aan medewerkers
Medewerkers van Agapè willen hun leven delen met anderen. Op die manier kunnen we laten zien dat het verschil uitmaakt als je Jezus volgt. Ruim acht op de tien medewerkers leven van de ondersteuning door vrienden om hen heen. Ook de directie. Medewerkers die niet in staat zijn om een voldoende vriendenkring op te bouwen, krijgen salaris uit de algemene kas. Door te geven aan een medewerker heb je de garantie dat jouw geld daadwerkelijk besteed wordt aan het doel waarvoor je geeft.

Giften aan projecten
Van de giften aan projecten wordt 80% gegarandeerd direct besteed aan het doel. 17% van de gift wordt indirect voor het project gebruikt. Dit is voor de ondersteunende organisatie rondom het project. 3% is bestemd voor projecten van Agapè Europa in landen waar de kerk minder sterk is dan in Nederland.

Algemene giften
Algemene giften voor Agapè worden gebruikt om de mensen in het veld zo effectief mogelijk te ondersteunen en nieuwe initiatieven te ontplooien.

Verslaglegging
We houden donateurs regelmatig op de hoogte van onze activiteiten in de nieuwsbrief ‘Agapè Bereikt Nederland’. De laatste editie kun je hier bekijken.

Daarnaast brengen we ieder jaar een publiek jaarverslag uit, met een daarbij behorende jaarrekening. Deze kun je hier bekijken (2012).

Of geef direct.

De websites van Agapè maken gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn