Elise van Wijngaarden

Elise van Wijngaarden

Rotterdam

Elise van Wijngaarden

“Voor mij is er weinig onderscheid tussen de wijkbewoners in wie wij investeren of mijn eigen familie en vrienden. Ze maken deel uit van mijn leven en relaties en ik neem hen bijvoorbeeld wel eens mee naar verjaardagen,” zegt Elise. “Ik wil mijn hart openstellen voor wie op zoek is, met wat ik heb en met wie ik ben.”

“Wij willen zijn waar zij zijn”

Agapè FamilyLife is in de regio Rotterdam actief, vooral in de wijk Delfshaven-Bospolder, waar wel 67.000 mensen wonen. “Een wijk met veel verschillende culturen waar altijd wat gebeurt. Het is heel dynamisch en er is veel te doen,” vertelt Elise.

Wantrouwen
Ze komt voor het eerst met het werk in aanraking tijdens een sportproject in Delfshaven. “Ik was meteen enthousiast. Want zo kon ik mijn geloof ‘uitleven’ in een multiculturele wijk met kinderen die vaak te kort komen. Velen missen een betrouwbare volwassene die hen stabiliteit geeft. Ze hebben geleerd dat volwassenen niet te vertrouwen zijn en niet voor hen zorgen. Kinderen hebben vaak een afstandelijke relatie met de vader en een moeder met veel zorgen. Ouders zijn weinig betrokken bij hun kroost en veel kinderen leven op straat. Onze activiteiten voorzien in een behoefte. Deze kinderen komen graag en vaak.”

Altijd beschikbaar
“Wij willen de wijkbewoners activiteiten bieden die bij hen passen en op die manier een relatie op basis van vertrouwen met hen opbouwen. We willen hen accepteren zoals God hen accepteert. Gods liefde laten zien, daar gaat het om. We stellen onze tijd beschikbaar in het verlangen dat ze Jezus leren kennen. Eigenlijk vind ik die beschikbaarheid het belangrijkste. Vooral voor kinderen en jongeren is het essentieel dat we er voor hen zijn en blijven, ook als zij eens vervelend zijn. We bidden en hopen dat zij geraakt worden doordat ze God in ons leven zien. Dit willen we trouwens ook voor de vele jonge vrijwilligers die ons werk dragen en in wie we mogen investeren.”

Hulp nodig
Blijdschap en pijn wisselen elkaar af in dit werk. Op de meidenclub kwam een meisje tot geloof. “Dat was geweldig, maar het leidde ook tot een breuk tussen ons en de andere meiden van de club. Ik had zes jaar in hen geïnvesteerd. Het kostte mij veel, want ik had mijn hart aan hen gegeven.” “Na de vele jaren dat wij dit werk doen, komen mensen op straat bij ons met hun problemen. Daarom is het belangrijk dat wij zijn waar zij zijn.”

Wie is Elise van Wijngaarden?
Elise van Wijngaarden (1981) is teamleider van het stadsteam Rotterdam van Agapè FamilyLife. Ze onderneemt graag van alles met mensen: samen iets drinken, naar de bios, de natuur in. Ook is ze een liefhebber van korfbal, lezen, spelletjes doen en vooral: het multicultileven en -eten.

  • Geven
  • Reageren

Geven aan Elise van Wijngaarden

via iDeal via machtiging

Wil je vaste donateur worden van Elise van Wijngaarden? Kies dan voor geven via machtiging.

Reageer (?)

Vul hieronder je contactgegevens en bericht in. Je e-mailadres zal niet worden getoond op de website.

De websites van Agapè maken gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn